Wij willen met behulp van groene oplossingen de stad groener, gezonder en leefbaarder maken.

Bij deze dagelijkse missie richten wij ons op het bevorderen van biodiversiteit, effectief gebruik en hergebruik van (regen)water, tegengaan van de opwarming van de stad en het verbeteren van het binnenklimaat.

Van der Tol denkt groen en gelooft dan ook in een toekomst waarin steden duurzaam en groen zijn. Een toekomst waarin er met behulp van groene oplossingen biodiversiteit wordt bevorderd, effectief gebruik wordt gemaakt van (regen)water, opwarming van de stad wordt tegengegaan en het binnenklimaat verbeterd.

 

De geschiedenis van Van der Tol B.V.

Van der Tol is opgericht in het naoorlogse 1945 en is uitgegroeid tot een groenbedrijf met drie vestigingen in de Randstad met 160 medewerkers in dienst. Wij hebben een breed netwerk aan samenwerkingsverbanden, MVO-partners en relaties om ons heen zodat wij onze missie optimaal kunnen uitvoeren.

Vacature: Projectleider Aanleg

Inhoud workshop: Amsterdam Vertical: waterbeheer in de stad van de toekomst.

Tijdens deze workshop zal klantmanager Casper Korteweg van Van der Tol B.V. meer vertellen over waterbeheer in de klimaatbestendige stad van de toekomst. Van der Tol is op dit moment bezig met de aanleg van de verschillende daktuinen van Amsterdam Vertical. Het is een gebouw met een uniek verhaal en een project dat excelleert in waterbeheer. Waarom? Er wordt bij Vertical vrijwel geen water afgevoerd naar het riool. Benieuwd hoe? Casper vertelt je graag meer.

 

Waarom is waterbeheer zo belangrijk?

Het valt allang niet meer te ontkennen, ons klimaat verandert. De weersomstandigheden in Nederland worden steeds extremer. Waar er aan de ene kant sprake is van een toenemende droogte, staat het water ons aan de andere kant steeds vaker aan de lippen. Door de hittegolven en hevige stortbuien is het regenwater in Nederland zowel een vriend als vijand geworden.


Vooral in steden een groot probleem

Vooral in de steden speelt de problematiek rondom regenwater een grote rol. Steden zijn letterlijk versteend. Ze zijn volgebouwd met straten, pleinen en gebouwen. Hierdoor kan het regenwater nauwelijks infiltreren, wat maakt dat al het water via het riool moet worden afgevoerd. Het grote probleem is alleen dat het riool die extreme regen helemaal niet aankan. Met als gevolg dat de straten van de stad blank komen te staan. Om onze steden ook in de toekomst leefbaar te houden is het van belang dat we als land ons regenwater gaan managen. Zodat we geen overlast hebben wanneer er teveel regen valt, en er een beroep op kunnen doen wanneer er geen regen valt.

Meld je aan en kom nog veel meer te weten over de oplossingen die er al zijn en de uitdagingen waar jullie generatie voor staat. Maak jij deel uit van de oplossing van de toekomst?

Meld je hieronder aan voor de workshop

Oeps! We konden je formulier niet vinden.